Nasveti strokovnjakov: kako uspešno prekrivati robove in krivine.

Bodimo iskreni med ljubitelji DIY: vedno je fantastično in dober občutek dati kosu pohištva novo, še lepše življenje v svojem domu, kajne? Na primer s preobrazbo z eno ali več genialno vsestranskimi lepilnimi folijami d-c-fix®. Vendar je vogale, robove in krivine lahko težko prekriti. Toda brez skrbi: da bi vam pomagali samozavestno obvladati takšna zahtevna področja za domače mojstre, smo za nasvete in trike povprašali naše strokovnjake – in vam pokazali tudi konkretne primere z uporabo lepilne folije d-c-fix® Breza.

Potrebovali boste…

– lepilno folijo d-c-fix® Birch
– komplet za nanašanje d-c-fix® z gladilnim rezilom in kuhinjskim nožem
– škarje
– Pištola za vroč zrak
– Omara
– Garderoba
– Stranska mizica
– Gremo!

Tukaj so strokovni nasveti d-c-fix® za najboljše rezultate

 

Priprava
Imate vse, kar potrebujete? Potem začnite!

Nasvet 1: pokrivanje krivulj
Za prekrivanje krivin je priporočljivo, da lepilno folijo d-c-fix® rahlo segrejete s pištolo za vroč zrak – v ta namen izberite najnižjo nastavitev vročine na pištoli za vroč zrak. Z vročim zrakom previdno segrejte folijo, jo povlecite v želeno obliko na kos pohištva in jo trdno pritrdite na mesto.

 

Nasvet 2: prekrivanje vogalov
Folijo najprej diagonalno prerežite na vogalih. Nato najprej pritisnite na folijo krajših stranic komode ob robu in jo prepognite okoli vogala.

Odvečno folijo odrežite. Nato na rob pritisnite daljšo stranico folije, tako da konca krajših stranic izgineta za njo.

Na koncu s kuhinjskim nožem odrežite morebitno štrlečo folijo na vogalu in z gladilnim rezilom ponovno trdno pritrdite lepilno folijo na vse robove.


Nasvet 3: prekrivanje robov
Z gladilnim rezilom trdno zgladite folijo na površini mize. Nato s kuhinjskim nožem odrežite štrlečo folijo ob robu mize. To storite tako, da držite kuhinjski nož pod rahlim kotom, ga postavite na rob in ga med rezanjem vodite vzdolž roba.

Končali ste!

sl_SISlovenian