Lastnosti:
Lepilo (VETA special, AS Creation Univerzal, Marburg Univetzal, Rasch Univezal) je narejeno iz visokokvalietetne metil celuloze z dodatki smol, ki omogočajo optimalno lepljeneje vseh vrst tapet: papirnih, vinilnih, tekstilnih in vlies tapet.
Lepila odlikuje hitra priprava, velika moč lepljenja in pa možnost naknadne korekcije tapet.

Priprava podlage in predpremaza:
Podlaga mora biti gladka, čista,trda, suha in vpojna. Stene ki so močno vpojne premažite s predpremazom (priprava: 1 škatlica v 10 l vode) en dan pred lepljenjem tapet. Stene premažite z predpremazom en dan pred lepljenjem tapet. Neravnine, razpoke in eventualne luknje v steni zapolnite z izravnalno maso.

Priprava lepila:
Vsebino škatlice stresite počasi v hladno vodo (priprava in razmerje vode: po navodilu na škatlici), zmes med dodajanjem lepila intenzivno mešajte. Po 15 minutah zmes še nekajkrat premešajte in lepilo za tapete je pripravljeno. Lepilo porabite v nekaj dneh po pripravi.

Lepljenje tapet:
Tapete razrežite na trakove, jih enakomerno premažite z lepilom, preložite in zvijte. Pustite namazan tapetni trak cca.3-5 min. da se zmehča. Nato jih prilepite na steno. Pri lepljenju tapet vedno upoštevajte navodilo proizvajalca tapet. Vlies tapete lepite po navodilu, ki je priloženo v tapetno rolico.

Opozorilo: Lepilo hranite na suhem mestu izven dosega otrok!

sl_SISlovenian